Export & skeppnings­koordinator

Sommarvikariat, export & skeppningskoordinator

Student? Se hit

Hej, vi söker en entusiatisk, engagerad och strukturerad medarbetare som är intresserad av att arbeta med våra internationella kunder i en administrativ roll under 11 veckor i sommar med start 2020-06-08. I denna roll kommer du få en bra förståelse för hela logistik-kedjan, en ypperlig chans för dig som vill bredda din kunskap inom logistik och vill skaffa dig erfarenhet om hur frakter koordineras för B2B. 

Dina arbetsuppgifter:

 • Planera veckans skeppningar 
 • Koordinera med våra leverantörer
 • Inleverans och fakturering av kundorder i ERP system. 
 • Delta i produktionsplanering tillsammans med avdelningen
 • Planera frakter med kunder och deras speditörer
 • Bokning av frakter i transportföretagens web portaler (DHL, FEDEX, UPS)
 • Ta emot gods och hålla vår ankomsthall strukturerad

Vi ser med fördel ifall du är van att hantera flera processer samtidigt och har ett bra sifferminne. Har du erfarenhet av ERP system är det meriterande, men ej ett krav. All kommunikation sker på svenska och engelska. Du måste vara självgående, social och klara av ett högt arbetstempo. För att passa i denna roll behöver du ha: 

 • Engelska och svenska språkkunskaper – flytande skrift och tal
 • Gymnasieutbildning
 • Kommunikationsförmåga, en proaktiv attityd och ordningssinne 
 • Grundläggande kunskaper om Office-paketet

Vi sitter i nyrenoverade och ljusa lokaler i Solna Strand, 65 m från tunnelbanan och även med möjlighet till parkering om så önskas. Flowserve är världsledande leverantör av pumpar, ventiler, tätningar, automation och tjänster till kraft, olja, gas, kemikalier och andra industrier. Med mer än 18 000 anställda i mer än 55 länder kombinerar vi vår globala räckvidd med en lokal närvaro. Det här är en utmärkt möjlighet att engagera sig i ett nära sammansvetsat gäng som arbetar tillsammans för att uppnå affärsmålen. 

Din profil

Utbildning

MERITERANDE
Eftergymnasial utbildning kortare än två år

Kompetenser

MERITERANDE
Logistikutbildning
Flygspedition

Språk

KRAV
Svenska
Engelska

Arbetslivserfarenhet

MERITERANDE
Orderadministration
Logistikarbete
Spedition

Övrigt

Lön, ersättning och förmåner

Enligt avtal och överenskommelse

Om anställningsvillkoren

Visstidsanställning

Arbetsplats

Korta Gatan 9
171 54 SOLNA

OM OSS

PMV Automation AB ingår i koncernen Flowserve Inc, en global aktör inom industripumpar och ventiler. PMV Automation AB är en del av ventildivisionen och vi utvecklar, anskaffar och säljer ventillägesställare till reglerventiler och switchboxar till batchventiler globalt. Våra kunder finns inom processindustri, tex papper/massa, raffinaderier, läkemedel, kemisk industri samt bryggerier. Företaget har 17 anställda i Solna och har funnits sedan 1939 och omsätter mer än 100 MSEK.