Mekanik­konstruk­tör

Om Företaget

PMV Automation AB är en del av Flowserve. Världsledande leverantör av pumpar, ventiler, tätningar, automation och tjänster till kraft, olja, gas, kemikalier och andra industrier. Med mer än 18 000 anställda i mer än 55 länder kombinerar vi vår globala räckvidd med en lokal närvaro.

Beskrivning av tjänsten;

Då vår mest erfarne mekanikkonstruktör går i pension, söker vi en ersättare med god erfarenhet.

Vi arbetar med ställare och on/off utrustning för processtyrningl. Kompetensområdena vi arbetar med inkluderar förutom Mekanik även Pneumatik, Elektronik och Mjukvara.

Våra produkter är certifierade enligt bland annat ATEX-direktivet för explosionssäkra produkter och kräver ett antal olika tredjepartscertifikat från certifieringsorgan över hela världen. Vi letar efter en ingenjör med längre erfarenhet från Mekanikområdet, gärna med erfarenhet inom elektomekanik då våra produkter innehåller elektronik och elektroniska komponenter som switchar etc.

Avsikten är att personen i denna position självständigt, och i grupp, skall driva utvecklingsarbetet, av nya och befintliga produkter, och se till att produkterna överensstämmer med relevanta standarder, ändra ritningar och dokument för att uppfylla kraven i de olika certifieringsorganen och bistå produktion vid behov.

Din Profil:

Vi tror att du har tidigare erfarenhet av Mekanikkonstruktion inom industriell automation teknik eller liknande och att du också har arbetat med certifieringsorgan och komplexa standarder.produktion.

Du är van att läsa standarder och förstå krav på dokument.

Civilingenjörsexamen eller motsvarande med fokus på mekanik eller elektromekanik är värdefullt.

Minst 5 års erfarenhet inom maskinteknikområdet.

God kunskap i MS Office är ett krav.

God CAD-kunskap med Solid Works, AutoCAD krävs.

Du har god kommunikationsförmåga på engelska, både skriftligt och muntligt. Svenska inget krav men är meriterande.Andra språk kan vara en fördel.

Vi förväntar oss att du har sociala färdigheter och gillar att arbeta i ett team, internt och med externa parter, som leverantörer, certifieringsorgan och kunder.

Eftersom vi är en del av en stor multinationell organisation är det att föredra om du har erfarenhet från att arbeta i ett multinationellt företag och är van vid krav och förfaranden i ett stort företag. Det finns också möjlighet för rätt kandidat att avancera inom vår globala organisation. Du kommer att rapportera till vår Operations Manager.

Arbetsgivarens webbplats

www.pmv.se

Arbetsplatsens adress

Korta Gatan 9
171 54 Solna

Utbildningsnivå

Eftergymnasial utbildning två år eller längre med inriktning Teknik och teknisk industri (meriterande)

Arbetslivserfarenhet

Utvecklingsingenjör, maskin, 5 års erfarenhet eller mer (krav)

Sök jobbet