Applikations­ingenjör

Om företaget

PMV Automation AB är ett gammalt familjeföretag, sedan många år en del av Flowserve, en världsledande leverantör av pumpar, ventiler, mekaniska tätningar och automation till energi, olja, gas, kemi och andra industrier. Med mer än 18 000 anställda i mer än 55 länder, kombinerar vi vår globala räckvidd med en lokal närvaro.

När nu en av våra mest erfarna medarbetare går i pension, söker vi efter en ersättare med god erfarenhet från instrumenteringsteknologi inom processindustrin.

Våra kunder finns över hela världen och du kommer att ha daglig kontakt med dessa på engelska och eventuellt andra språk. Resor, inklusive övernattningar, kan förekomma. Vi arbetar med ventillägesställare och switchboxar för processkontroll.

Förutom mekanik inkluderar de kompetensområden vi arbetar med pneumatik, elektronik och programvara.

Ansvar och krav:

Avsikten är att personen i denna position, oberoende och i grupp, ska hitta tekniska lösningar med våra produkter, göra offerter, visa produkter, utföra felsökning, hålla presentationer och träning. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av instrumentteknik inom industriell automatisering eller liknande och att du också har arbetat med våra typer av produkter.

Minst två års högskoleutbildning är meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från processindustrin som användare eller leverantör.

God kunskap om MS Office är ett krav. Du har ett giltigt körkort, lägst klass B.

Du har god kommunikationsförmåga på engelska och svenska, både skriftligt och muntligt. Andra språk är en fördel.

Du skall kunna hålla presentationer, demonstrationer och kunna felsöka produkter. Du bör också kunna sammanställa mer avancerade produkterbjudanden och presentera dem till kunden.

Vi förväntar av dig att du ska ha sociala färdigheter och gilla att arbeta i ett team, internt och med externa parter, som leverantörer och kunder.

Lämplig erfarenhet / färdigheter:

Eftersom vi är en del av ett stort multinationelltorganisation är det att föredra om du har erfarenhet av att arbeta i en multinationellt företag och är van vid krav och förfaranden i ett stort företag.

Du kommer att rapportera till vår Supervisor Commercial Operations.